Köpvillkor

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast via mail på nyttonott@outlook.com

Vid beställning träffas ett avtal mellan köpare och Nytt & Nött.  Beställningen bekräftas igenom en orderbekräftelse.

 

Priser och produkter
Priserna är i svenska kronor inklusive moms. Alla beställningar är välkomna och det finns inget minsta orderbelopp.
Många av våra produkter är i slitet utförande och är avsiktligt tillverkade med avvikelser och patina för en gammaldags stil. Vi tar inte emot reklamationer på sådana avvikelser.

Nytt & Nötts fysiska butik och webbshop har samma priser och kampanjer.
Vi gör vårt bästa för att butiken och webbshopen ständigt ska vara uppdaterad. Dock reserverar vi oss vid att vissa varor kan ta slut då samma lagersaldo även gäller för Nytt & Nötts fysiska butik.

Vi kontaktar dig om detta skulle uppstå / alternativt stryker varan på din order.

Nytt & Nött har rätt att ändra priser och frakter som är uppenbart felaktiga utan förhandsinformation.

Kunduppgifter
De personuppgifter du lämnar vid beställning behandlas konfidentiellt och lämnas aldrig ut till tredje part utan ditt medgivande. Du har alltid rätt att ta del av dina registrerade uppgifter och vill du ta bort uppgifterna hos oss så ordnar vi det. Personuppgiftslagen hittar du på http://www.pul.nu.

Det är viktigt att du anger rätt e-mailadress då orderbekräftelsen skickas dit. Om du behöver ändra dina kunduppgifter kan du kontakta oss via nyttonott@outlook.com eller via webbshopen under kontakta oss.

Frakter
En fast fraktkostnad på 89 kr tillkommer inom Sverige.

Leverans
Beställningar som görs före klockan 16.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 1-7 arbetsdagar inom Sverige.
Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror kav vara slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den ev beräknade leveranstiden

Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Posten eller annan transportör till utlämningsställe eller skickas som post.

Betalningsalternativ
Vi tillämpar förskottsbetalning innan varorna skickas till kund. Hos oss kan du betala via PayPal, swish, bankgiro &
Swish.
Swish nummer: 123 651 61 65. Bankgiro nummer: 5004-2217

Ångerrätt/Retur
Kunden har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt Distansavtalslagen. Enligt den lagen gäller också att varan skall återlämnas i oförändrat skick. Kunden står själv för frakten tillbaka till oss och står även för transportrisken gentemot posten. Paket som skickas med annan fraktfirma än Posten hämtas ej ut.

Ej uthämtat paket
Om Ni av någon anledning inte hämtar ut den order som Ni beställt kommer vi att debitera dig 350 krför att täcka våra omkostnader.
Vi lägger ner mycket tid och omsorg på att packa och skicka paket och en order som inte blir uthämtad är mycket tråkigt för både dig och oss!
OBS! Ett paket som går tillbaka till oss outlöst behandlas inte som en retur. Paketet ligger oöppnat i förvar hos oss tills du hör av dig. Observera att inga pengar går i retur förrän du hör av dig till oss!

Reklamation
Reklamation av felaktig eller defekt vara ska ske så fort felet upptäcks (inom en vecka efter att du mottagit din vara). Kontakta ALLTID oss vi reklamation. Skicka inte tillbaka utan att kontakta oss. Skickar du ändå en vara tillbaka utan att kontakta oss först kan vi inte ersätta dig för frakten. Om du redan vid uthämtning av paketet märker att emballaget är trasigt ska du öppna paketet och kontrollera varan. Är varan trasig reklamerar du direkt till ditt postombud. Vi ersätter varan med en likvärdig eller så får du pengarna tillbaka.
Pengar i retur sker inom 30 dagar

Återbetalningar
Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen.
Om vi inte kan komma överens vid en reklamation hänvisar vi till Allmänna reklamationsnämnden. Vi följer deras rekommendationer.

Force Majeur
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.